DET POLITISKA LÄGET.

Lokaltidningen, Mitt i Sundbyberg skriver om de politiska läget i staden.

”Ett historiskt maktskifte har ägt rum i Sundbyberg. En koalition bestående av fem partier, med Moderaterna i spetsen, kommer nu att ha majoritet i kommunfullmäktige.

– Det behövs en stabil majoritet och vi kommer att ta ansvar kommande år, säger Mikael T. Eriksson (M), kommunstyrelsens blivande ordförande.

Fredagen den 13 november kallade Mikael T. Eriksson (M) till presskonferens ”med anledning av det politiska läget”. Han ville inte berätta närmare vad som skulle ske, men rösten avslöjade viss glädje.

Från podiet i stadshuset berättade han, tillsammans med gruppledarna för Centerpartiet, Miljöpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna, att de fem partierna har bildat en gemensam koalition. De har sammantaget 29 av 55 mandat i kommunfullmäktige och utgör därigenom ett majoritetsstyre.

– Nu skapar vi det första majoritetsstyret på fem år, sa Mikael T. Eriksson.

Dessutom är det första gången Sundbyberg har ett moderatlett, blocköverskridande politiskt styre.

– Vi kommer att fortsätta utveckla vår stad och verksamhet. Det behövs en stabil majoritet och vi kommer att ta ansvar kommande år. Vi har en plattform för vad vi ska syssla med de kommande tre åren, sa Mikael T. Eriksson.”.

Ta del av hela artikeln, nedan:

http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/mikael-tar-over-sundbyberg/dbbokl!Ukd3D5jEez9nC8xYO53hjA/

 

Ha en trevlig dag!

Med vänliga hälsningar

/ Nya Moderaterna Sundbyberg